CHOCOLAND CREMA

Čokoládové, lískooříškové a zejména arašídové krémy jsou stálicemi mezi výrobky Chocoland. Pod značkou CREMA najdou spotřebitelé lahodné krémy té nejvyšší kvality. Díky ověřeným postupům ve výrobě se krémy vyznačují unikátní jemností a výraznými ořechovými chutěmi.

Nejoblíbenější varianta CREMA - arašídová - je opravdu jedinečná. Obsahuje 32% arašídů, což ji staví na nejvyšší příčku hodnocení z pohledu obsahu ořechů v krému. Jsme skutečně pyšní, že v současné době je Chocoland jediný výrobce, který je schopen vyrobit arašídový krém s tak vysokým obsahem arašídů.

Nová varianta, kterou nabízíme spotřebitelům, ještě dále posouvá laťku kvality výrobků značky Chocoland. Po pečlivém vyhodnocení nových spotřebitelských priorit a trendů ve výživě jsme novou variantu CREMA arašídové vyvinuli bez palmového oleje!


 

CHCETE SE DOZVĚDĚT VÍCE O PALMOVÉM TUKU?

časopis Krásná a zdravá 2017

CO JE TO PALMOVÝ TUK
Lisováním tropické palmy olejné se získává jeden nejrozšířenější jedlý rostlinný olej - palmový. Původně se palmy pěstovaly v západní Africe, vzhledem ke světové spotřebě a efektivitě pěstování se v současnosti palmy olejné pěstují v celém tropickém pásmu od rovníku do 10° zeměpisné šířky.
Palmový tuk je v současné době jedním z nejpoužívanějších rostlinných produktů - nejvíce se využívá v potravinářství, své použití si však našel i u výrobců kosmetiky, krmiv pro zvířata a dokonce i při výrobě energie či průmyslových maziv.
Obsahuje nasycené mastné kyseliny (kyselinu olejovou a palmitou), přírodní karoteny, betakaroten, velké množství vitaminu E a jiné důležité látky, má vysokou trvanlivost.


"CO S PALMOVÝM TUKEM?
Co je vlastně důvodem, že palmu najdeme prakticky v každém potravinářském výrobku? Nepochybně cena - palmový tuk je minimálně o 50% levnější, než třeba řepkový olej a můžeme tušit, že každý výrobce v rámci cenového boje sáhne po surovinách, které mu výrobek neprodraží. Druhým důvodem je určitě i dobrá zpracovatelnost palmového tuku - snáší dobře vysoké teploty, nepřepaluje se, má vysoký bod tání, takže jeho použití třeba v polevách je pro výrobce či cukráře vlastně ideální. Dá se určitě říci, že navzdory ceně se rozhodně nejedná o nějakou „náhražku“, kterou by výrobci šidili spotřebitele. Radek Stuchlík, obchodní ředitel čokoládovny Chocoland nám k tomu řekl následující: „pochopitelně sledujeme nové trendy v potravinářství a vidíme, že boj proti palmovým tukům nelze ignorovat. I když s některými argumenty odborně nesouhlasíme, vnímáme, že skupinu spotřebitelů, kteří palmové tuky konzumovat nechtějí, nelze ignorovat. Pochopitelně nejsme jen odborníci, ale i obchodníci, je proto pro nás vlastně povinnost nabídnout i nové receptury - jsme rádi, že jsme dokázali vyvinout například recepturu čokoládových a arašídových pomazánek Crema, které jsou bez palmového tuku.“  ČÍST DÁLE..