Kakaovo mandlové brownies

Ingredience:

100g Kakaové pomazánky Crema
50g hořké čokolády Chocoland sugar free
100g másla
120g třtinového cukru
3 lžíce tekutého medu
150g hladké mouky
1 pytlíček kypřícího prášku do perníku
2 vejce
2 lžíce mléka
100g nasekaných mandlí 


* na fotografii bezlepková verze 
150gr kukuřičné hladké mouky
1 BIO bezlepkový kypřící  prášek do perníku

Postup:
1) Ve vodní lázni rozpustíme kakaovou pomazánku, čokoládu, máslo, cukr a med a vymícháme do hladka. Směs necháme vychladnout.
2) V míse smícháme mouku a kypřící prášek, přidáme vychladlou kakaovou směs a přidáme vejce, mléko. Vše vyšleháme ručním elektrickým šlehačem dohladka. Do konečné směsi vmícháme mandle.
3) Na plech (doporučená velikost 20x30 cm) naneseme pečící papír s okraji, naneseme těsto a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby.
Elektrická trouba:         180°C
Horkovzdušná trouba:  160°C
Plynová trouba:            stupeň číslo 4

Doba pečení:
cca 25 minut, doporučení zkontrolovat pomocí špejle a případně přidat délku pečení
Bezlepková verze: cca 45 minut, doporučení kontrolovat pomocí špejle každých cca 20 minut.

Servírujeme vychladlé, zdobení dle své vlastní fantazie.

 

Muffiny s kakaovou pomazánkou

Ingredience:
250 g polohrubé mouky
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžíce kakaa
2 vejce
60 g cukru krystal
1 sáček vanilkového cukru
4 lžíce oleje
9 lžic smetany
5 lžic kakaové pomazánky CHOCOLAND
3 lžíce nasekaných lískových oříšků

Postup:
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem. Do jiné míse rozklepneme vejce, olej, cuka a smetanu a ruční metličkou pečlivě rozšleháme. Do vzniklé tekuté směsi nasypeme mouku a vařečkou důkladně promícháme. Do vymazaných a vysypaných muffinových formiček (můžeme i do hotových důlků v plechu) dáváme po lžíci čokoládové těsto (asi do 1/3 formičky), na to malou lžičku přidáme kakaovou pomazánka a zbytek formičky zaplníme znova těstem. Na vrch muffínků klademe ořechy. Plech s formičkami vložíme do trouby, vyhřáté na 180 °C, a pečeme asi 20 minut. 

 

Oříšková roláda s kakaovou pomazánkou

Ingredience:
Na těsto:
5 ks vajec
100 g cukru krystal
100 g polohrubá mouky
Na krém:
100 g másla
4–5 lžic kakaové pomazánky CHOCOLAND
3 lžíce vlašských ořechy
300 ml mléka
1 vanilkový pudink
60 g moučkového cukru
Na ozdobu:
mleté vlašské ořechy

Postup:
Oddělíme bílky od žloutků, a z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme 1/3 cukru. Se zbylým cukrem vyšleháme žloutky, které poté opatrně vmícháme do bílků.  Mouku si prosejeme a lehce ji vmícháme do vaječné směsi. Hmotu rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 200-210 °C. Upečený plát poznáme tak, že když na něj zlehka sáhneme nezůstávají v něm stopy prstů, a těsto se vrací do původního stavu. Z mléka, cukru a pudinku si uvaříme hustší pudink. Necháme jej vychladnout, a poté do něj zašleháme máslo. Na konec do vzniklé směsi ještě přimíchám mleté vlašské ořechy a kakaovou pomazánku. 
Hotový plát naplníme krémem (trochu krému si ponecháme na pomazání rolády) a svineme ho. Roládu namažeme krémem a posypeme ořechy, podle chuti můžeme dozdobit čokoládovou polevou či karamelem.
Hotovou roládu vložíme do lednice a necháme ztuhnout. 

 

Halloweenské ovocné jednohubky

Ingredience:
Velké jablko
Banány
Maršmelouny
Oříšky nebo čokoládové cereální kuličky
Lžíci kakaa


Postup:
Jablko omyjeme a rozkojíme na třetiny. Odstraníme jadřinec, stopku a bubáka. Do každé třetiny jablka vykrojíme uprostřed měsíček, tak, aby nám třetina připomínala otevřená ústa. Vzniklou štěrbinu namažeme kakaovou pomazánkou a vložíme oříšky nebo čokokuličky, které nám tvoří zoubky. Na sta párátkem přichytneme maršmeloun.

Kakaovou pomazánku, asi jednu polévkovou lžíci rozmícháme s lžící hořkého kakaa a utřeme do vláčné tmavé směsi. Směsí naplníme plnící pytlík nebo injekci s širokým výstupem a tvoříme tak středy očí na maršmelounech. 

Banány oloupeme a nakrájíme na poloviny, postavíme vertikálně a v horní třetině tvoříme strašidelné obličeje kakaovou směsí.

Hotové strašidelné jednohubky podáváme vychlazené.
Dobrou chuť.

 

Čokoládové makronky


Ingredience:
4 ks vaječný bílek 
200 g moučkový cukr
50 g holandský kakao
130 g cukr krystal
100 g mandlovýá moučka


Postup:
Do jedné mísy prosejeme moučkový cukr, kakao a mandlovou moučku a v druhé míse vyšleháme bílky s krupicovým cukrem. Když je sníh tuhý, pomalu a důkladně ho vmícháme do sypké směsi.
Těstem naplníme zdobící pytlík (pozor je dosti tekuté), proto použijeme úzký nástavec a na plech vyložený pečícím papírem děláme malá kolečka dostatečně daleko od sebe, aby se nepřilepila.

Troubu předehřejeme na 150-160°C. (Makronky spíše sušíme, než pečme.) Před samotným vložením do trouby musíme plným plechem párkrát bouchnout o kuchyňskou linky, aby se z těsta dostaly bublinky a makronky při pečení nepopraskaly. Necháme je ještě chvilinku odležet, a poté „pečeme“ 13 minut. Po celou dobu pečení je hlídáme, jakmile nějaká z nich začne praskat, rychle plech vyndáme.
Po vyjmutí z trouby sundáme makronky opatrně z plechu a necháme je vychladnout.

Vychladlé makronky slepujeme kakaovou pomazánkou.

Přejeme dobrou chuť.

 

CHOCOLAND Kakaová pomazánka

CHOCOLAND Kakaová pomazánka recepty, které budete milovat. 

Vyberte si některé, nebo třeba všechny recepty, které se vám budou snadno a rychle vařit či péct, a to díky použití již hotové kakaové pomazánky. 
Stačí si připravit ostatní ingredience, dobrou náladu a chuť a můžete se pustit do práce. Užijte si objevování nových dobrůtek z nejlepší Kakaová pomazánky z receptů tradičních z Čech a Slovenska i ze světa. 
Přejeme Vám zábavu a dobrou chuť!




V rámci tohoto nového projektu čekejte nejen zábavu při vaření třeba s dětmi, ale i možnost s vašimi výrobky a našimi partnery soutěžit, a to o velmi zajímavé ceny.
Nová soutěž bude spuštěna 20. listopadu 2019. Zatím Vám můžeme jen poradit, že všechny recepty do té doby uveřejněné na našem webu, vámi vyzkoušené si foťte a fotografie si uschovejte! :-)






 

CREMA - SPOTŘEBITELSKÁ SOUTĚŽ

CREMA není jen výtečný oříškový krém vhodný ke snídani nebo mlsání. Je to i výtečný krém vhodný k pečení domácích pochoutek!

Proto jsme pro vás připravili speciální a štědrou soutěž, kdy úplně každý vyhraje!

PRAVIDLA soutěže jsou velice jednoduchá:

  • Vyberte si jakoukoliv chuťovou variantu pomazánku CHOCOLAND CREMA (na výběr máte arašídovou, lískooříškovou nebo originální DUO)
  • Použijte pomazánku CREMA k upečení nebo výrobě vlastních domácích buchet, koláčů nebo jakékoliv jiné sladkosti
  • Pošlete nám na emailovou adresu soutez@chocoland.cz fotografii vašeho výrobku a recept, do předmětu e-mailu napište CREMA

VÝHRA
  • Základní výhru vyhrává každý soutěžící - za každou fotografii a recept, který zašlete, vám na emailovou adresu odesílatele zašleme zcela zdarma dětskou vstupenku do jedné z nejoblíbenějších dětských atrakcí - Království železnic v Praze (www.kralovstvi-zeleznic.cz). Každý soutěžící obdrží tedy za jeden soutěžní email jednu dětskou vstupenku!
  • Všechny recepty, které nám zašlete, slosujeme a vítěz obdrží hlavní cenu - dárkový balík plný výrobků CHOCOLAND v hodnotě 1 000 Kč!

Soutěžní emaily můžete odesílat do 31.11.2017 24:00 hodin. Vstupenky budou rozeslány do 10.12.2017. Výherce hlavní ceny bude vyrozuměn 15.12.2017.

CHOCOLAND CREMA

Čokoládové, lískooříškové a zejména arašídové krémy jsou stálicemi mezi výrobky Chocoland. Pod značkou CREMA najdou spotřebitelé lahodné krémy té nejvyšší kvality. Díky ověřeným postupům ve výrobě se krémy vyznačují unikátní jemností a výraznými ořechovými chutěmi.

Nejoblíbenější varianta CREMA - arašídová - je opravdu jedinečná. Obsahuje 32% arašídů, což ji staví na nejvyšší příčku hodnocení z pohledu obsahu ořechů v krému. Jsme skutečně pyšní, že v současné době je Chocoland jediný výrobce, který je schopen vyrobit arašídový krém s tak vysokým obsahem arašídů.

Nová varianta, kterou nabízíme spotřebitelům, ještě dále posouvá laťku kvality výrobků značky Chocoland. Po pečlivém vyhodnocení nových spotřebitelských priorit a trendů ve výživě jsme novou variantu CREMA arašídové vyvinuli bez palmového oleje!


 

PŘÍBĚH POMAZÁNKY CREMA

Není to tak dávno, co internet zaplavily obrázky sklenic, ve kterých bylo názorně předvedeno složení některých kakaových krémů - dva ořechy zaprášené kakaem, spousta cukru a plno tuku. Těžko se smířit s takovým zobrazením oblíbené ranní pochoutky, zvlášť když ji tak rády konzumují i naše děti.
 
A teď druhá možnost - představte si sklenici pomazánky, ve které je 32% ořechů a ve které není palmový tuk. To je jistě mnohem lákavější představa!
 
Platí, že celá třetina sklenice je vlastně plná prvotřídních arašídů.  Specialitou pomazánky CREMA je použití arašídů pražených těsně před výrobou krému, nikoliv vakuovaných. Představte si proces, během kterého se nejprve pomalu praží arašídy, které se následně melou, míchají s cukrem a tukem a následně dlouhé hodiny konšují.  Díky tomu můžeme cítit intenzívní vůni pražených ořechů i po několika měsících.
 
Podstatou vývoje nových krémů je nalézt náhradu za palmový tuk - musí být stejně dobře zpracovatelný, neovlivňovat chuť, vůni ani konzistenci, měl by mít stejné nutriční hodnoty. Jakkoliv receptury receptury jednotlivých krémů prošly v průběhu času zásadním vývojem, základní suroviny zůstávají podobné - ořechy, kakao, cukr a máslo nebo tuk. Cesta zpátky v čase tentokrát není ideální řešení, jsme všichni rádi, že se výrobcům povedlo odklonit se od ztužených tuků a dalších náhražek.
Při vývoji pomazánky CREMA došel tým Chocolandu k finálnímu řešení - volba padla na ořechy Shea. Až ze západní Afriky k nám putují tyto plody Máslovníku afrického, ze kterých se extrahuje bambucké máslo. Ukázalo se, že navzdory vyšší ceně jsou ořechy Shea tou správnou volbou pro novou generaci krémů.

CHCETE SE DOZVĚDĚT VÍCE O PALMOVÉM TUKU?

časopis Krásná a zdravá 2017

CO JE TO PALMOVÝ TUK
Lisováním tropické palmy olejné se získává jeden nejrozšířenější jedlý rostlinný olej - palmový. Původně se palmy pěstovaly v západní Africe, vzhledem ke světové spotřebě a efektivitě pěstování se v současnosti palmy olejné pěstují v celém tropickém pásmu od rovníku do 10° zeměpisné šířky.
Palmový tuk je v současné době jedním z nejpoužívanějších rostlinných produktů - nejvíce se využívá v potravinářství, své použití si však našel i u výrobců kosmetiky, krmiv pro zvířata a dokonce i při výrobě energie či průmyslových maziv.
Obsahuje nasycené mastné kyseliny (kyselinu olejovou a palmitou), přírodní karoteny, betakaroten, velké množství vitaminu E a jiné důležité látky, má vysokou trvanlivost.


"CO S PALMOVÝM TUKEM?
Co je vlastně důvodem, že palmu najdeme prakticky v každém potravinářském výrobku? Nepochybně cena - palmový tuk je minimálně o 50% levnější, než třeba řepkový olej a můžeme tušit, že každý výrobce v rámci cenového boje sáhne po surovinách, které mu výrobek neprodraží. Druhým důvodem je určitě i dobrá zpracovatelnost palmového tuku - snáší dobře vysoké teploty, nepřepaluje se, má vysoký bod tání, takže jeho použití třeba v polevách je pro výrobce či cukráře vlastně ideální. Dá se určitě říci, že navzdory ceně se rozhodně nejedná o nějakou „náhražku“, kterou by výrobci šidili spotřebitele. Radek Stuchlík, obchodní ředitel čokoládovny Chocoland nám k tomu řekl následující: „pochopitelně sledujeme nové trendy v potravinářství a vidíme, že boj proti palmovým tukům nelze ignorovat. I když s některými argumenty odborně nesouhlasíme, vnímáme, že skupinu spotřebitelů, kteří palmové tuky konzumovat nechtějí, nelze ignorovat. Pochopitelně nejsme jen odborníci, ale i obchodníci, je proto pro nás vlastně povinnost nabídnout i nové receptury - jsme rádi, že jsme dokázali vyvinout například recepturu čokoládových a arašídových pomazánek Crema, které jsou bez palmového tuku.“  ČÍST DÁLE..

NAPSALI O NÁS - www.rodina.cz

CHOCOLAND CREMA - NEJVYŠŠÍ OBSAH OŘECHŮ A BEZ PALMOVÉHO TUKU! 

Mezi stálice na čokoládovém nebi už dlouhá léta patří čokoládové a oříškové pomazánky. Lískooříškové, arašídové, kakaové či bílé, všechny nás lákají svou jemností a neodolatelnou vůní. Pomazánky jsou neodmyslitelnou součástí dětských snídaní i oblíbeným pamlskem dospělých.

VYSOKÝ OBSAH ARAŠÍDŮ V POMAZÁNCE CREMA 

Novinka na našich pultech - CHOCOLAND CREMA - je v mnoha ohledech výjimečná. Obsahuje 32% nejkvalitnějších arašídů, což ji řadí na čelo pomyslného žebříčku běžně prodávaných pomazánek. Platí, že celá třetina sklenice je vlastně plná prvotřídních arašídů..
Specialitou pomazánky CREMA je použití arašídů pražených těsně před výrobou krému. Představte si proces, během kterého se nejprve pečlivě a pomalu praží arašídy, které se následně melou a míchají s cukrem a tukem a následně dlouhé hodiny konšují. Díky tomu můžeme cítit intenzívní vůni pražených ořechů a na jazyku okusit jemnou a hladivou konzistenci samotného krému.

Více najdete na www.rodina.cz - CREMA