JSEM MADAM

EXOTICKÁ CHUŤ PO CELÝ ROK


Možná dnes venku nehraje samba a nešumí vlny oceánu, možná dokonce ani nesvítí slunce. Určitě ale stačí zakousnout se do tyčinky Jsem Madam a nechat svou fantazii dotknout se kokosových palem a přivonět ke sklenici s jamajským rumem. Exotická kombinace chutí kokosu a rumu nás unese daleko od šedi běžných dní, pryč od každodenního shonu.

Tyčinky Jsem Madam patří mezi nejoblíbenější výrobky v nabídce společnosti Chocoland. Důvodem je jistě zvolená chuťové kombinace, kterou čeští a slovenští milovníci sladkostí vyhledávají zdaleka nejvíce. Své místo si velice rychla našla i tyčinka Jsem Madam bílá - kokosorumová tyčinka v jemné bílé polevě.

Jsem Madam jsou ale vyhledávané i díky dlouholeté tradici a používání těch nejkvalitnějších surovin. Správné velikosti strouhaného kokosu dosahujeme pečlivým prosíváním tak, aby v každé tyčince byly cítit skutečné lahodné kousky, chuť kokosu je tradičně podtržena výraznou vůní kingstonského rumu. Důležitou surovinou je i sója, kterou jako jediní v republice zpracováváme přímo během výroby tyčinek a zabezpečujeme tak její unikátní kvalitu. Samozřejmostí je používání  pouze geneticky nemodifikovaných surovin.

Více o produktu najdete v katalogu on-line

THE BELGIAN

Zahřejte srdce svých blízkých lahodným dárkem - unikátními mořskými plody ve tvaru srdce Hearts od slavné značky The Belgian.

Nejkvalitnější belgická čokoláda v sobě ukrývá neuvěřitelně jemný krém z lískových oříšků a slibuje chuťový zážitek té nejvyšší kvality. Stačí ochutnat - křupne čokoláda, krém se začne rozpouštět a vy můžete vnímat všechny chuťové akordy čokoládové harmonie. 

Buďte si jistí, že belgičtí cukráři vložili do Hearts všechen svůj um i dlouholeté zkušenosti a výsledek je fantastický. A to, zda radost z Heart od The Belgian věnujete svým láskám, přátelům nebo rodině, potom záleží už jen na vás..

Více o produktu najdete v katalogu on-line

časopis KRÁSNÁ A ZDRAVÁ 09/2017

CO JE TO PALMOVÝ TUK
Lisováním tropické palmy olejné se získává jeden nejrozšířenější jedlý rostlinný olej - palmový. Původně se palmy pěstovaly v západní Africe, vzhledem ke světové spotřebě a efektivitě pěstování se v současnosti palmy olejné pěstují v celém tropickém pásmu od rovníku do 10° zeměpisné šířky.
Palmový tuk je v současné době jedním z nejpoužívanějších rostlinných produktů - nejvíce se využívá v potravinářství, své použití si však našel i u výrobců kosmetiky, krmiv pro zvířata a dokonce i při výrobě energie či průmyslových maziv.
Obsahuje nasycené mastné kyseliny (kyselinu olejovou a palmitou), přírodní karoteny, betakaroten, velké množství vitaminu E a jiné důležité látky, má vysokou trvanlivost.


"CO S PALMOVÝM TUKEM?
Co je vlastně důvodem, že palmu najdeme prakticky v každém potravinářském výrobku? Nepochybně cena - palmový tuk je minimálně o 50% levnější, než třeba řepkový olej a můžeme tušit, že každý výrobce v rámci cenového boje sáhne po surovinách, které mu výrobek neprodraží. Druhým důvodem je určitě i dobrá zpracovatelnost palmového tuku - snáší dobře vysoké teploty, nepřepaluje se, má vysoký bod tání, takže jeho použití třeba v polevách je pro výrobce či cukráře vlastně ideální. Dá se určitě říci, že navzdory ceně se rozhodně nejedná o nějakou „náhražku“, kterou by výrobci šidili spotřebitele. Radek Stuchlík, obchodní ředitel čokoládovny Chocoland nám k tomu řekl následující: „pochopitelně sledujeme nové trendy v potravinářství a vidíme, že boj proti palmovým tukům nelze ignorovat. I když s některými argumenty odborně nesouhlasíme, vnímáme, že skupinu spotřebitelů, kteří palmové tuky konzumovat nechtějí, nelze ignorovat. Pochopitelně nejsme jen odborníci, ale i obchodníci, je proto pro nás vlastně povinnost nabídnout i nové receptury - jsme rádi, že jsme dokázali vyvinout například recepturu čokoládových a arašídových pomazánek Crema, které jsou bez palmového tuku.“  ČÍST DÁLE..