NAPSALI O NÁS - www.maminka.cz

PŘÍBĚH NEJKVALITNĚJŠÍ POMAZÁNKY BEZ PALMOVÉHO TUKU

Není to tak dávno, co internet zaplavily obrázky sklenic, ve kterých bylo názorně předvedeno složení některých kakaových krémů - dva ořechy na dně zaprášené kakaem, spousta cukru a plno tuku. Těžko se smířit s takovým zobrazením oblíbené ranní pochoutky, zvlášť když ji konzumují naše děti.
A teď druhá možnost - představte si sklenici pomazánky, ve které je aspoň 30% ořechů a ve které není palmový tuk. To je jistě mnohem lákavější představa!

Je samozřejmě možné vyrábět doma pomazánky vlastní, ty jsou samozřejmě chutné, nicméně dražší a s malou trvanlivostí. Na trhu jsme našli řadu krémů s vyšším obsahem ořechů nebo arašídů, pouze jedna pomazánka ale splňuje oba očekávané parametry - vysoký obsah ořechů nebo arašídů a nulový obsah palmového tuku - krém
CHOCOLAND CREMA.

Více na: https://www.maminka.cz/clanek/pribeh-nejkvalitnejsi-pomazanky-bez-palmoveho-tuku

HLEDÁNÍ ČERNÉHO DÝŇÁKA DO KRÁLOVSTVÍ ŽELEZNIC

Mezi mašinky na kolejiště Království železnic se dostal Černý Dýňák!  Je to pěkný mizera a chová se tam jako kazisvět, občas něco zničí, někde něco ukradne. A co provedl nakonec?

Máme velkou radost - na hledání Černého Dýňáka o Halloweenu dorazilo do Království železnic více, než tisíc dětí a skoro všechny odhalily , co Dýňák provedl - rozmontoval a ukradl Ještěd! Máme radost z tolika úspěšných malých detektivů, všichni si zasloužili svou sladkou odměnu. Děti si pochutnaly na Šmoulí tyčince, maminky potom na tyčince Jsem madam.

A kdo vyhrál hlavní ceny? Dnes jsme losovali a nebudeme vás dlouho napínat:
1.cena     rodinný pobyt  v hotelu Thermal v Karlových Varech            Antonie Peterková 
2.cena     voucher na nákup školního batohu značky Bagmaster          Liliana Zemanová
3.cena     rodinnou vstupenku do Muzea kostek v Praze                      Adam Kahoun
4.cena     20 balíčků našich cukrovinek Chocoland                               Lukáš Marel, Ondřej Dědek, Lucie Příhodová, Martin Hrubý, Martina Okrouhlíková, Sofia Sainerová, Jana Dušková, Kateřina Tököliová, Filip Kalhous, Eliška Burgetová, Jakub Mohsin, Sofie Helclová, Martin Hošek, Tomáš Denk, Ema Nováková, Dan Tomášek, Marieta Anik Bryxi, Monika Černá, Kateřina M. Dosoudilová, Martin Jodl


Gratulujeme všem, kteří vyhráli a těšíme se, že se setkáme na nějaké další soutěži - třeba o Mikuláše?

 

JSEM MADAM

EXOTICKÁ CHUŤ PO CELÝ ROK


Možná dnes venku nehraje samba a nešumí vlny oceánu, možná dokonce ani nesvítí slunce. Určitě ale stačí zakousnout se do tyčinky Jsem Madam a nechat svou fantazii dotknout se kokosových palem a přivonět ke sklenici s jamajským rumem. Exotická kombinace chutí kokosu a rumu nás unese daleko od šedi běžných dní, pryč od každodenního shonu.

Tyčinky Jsem Madam patří mezi nejoblíbenější výrobky v nabídce společnosti Chocoland. Důvodem je jistě zvolená chuťové kombinace, kterou čeští a slovenští milovníci sladkostí vyhledávají zdaleka nejvíce. Své místo si velice rychla našla i tyčinka Jsem Madam bílá - kokosorumová tyčinka v jemné bílé polevě.

Jsem Madam jsou ale vyhledávané i díky dlouholeté tradici a používání těch nejkvalitnějších surovin. Správné velikosti strouhaného kokosu dosahujeme pečlivým prosíváním tak, aby v každé tyčince byly cítit skutečné lahodné kousky, chuť kokosu je tradičně podtržena výraznou vůní kingstonského rumu. Důležitou surovinou je i sója, kterou jako jediní v republice zpracováváme přímo během výroby tyčinek a zabezpečujeme tak její unikátní kvalitu. Samozřejmostí je používání  pouze geneticky nemodifikovaných surovin.

Více o produktu najdete v katalogu on-line

THE BELGIAN

Zahřejte srdce svých blízkých lahodným dárkem - unikátními mořskými plody ve tvaru srdce Hearts od slavné značky The Belgian.

Nejkvalitnější belgická čokoláda v sobě ukrývá neuvěřitelně jemný krém z lískových oříšků a slibuje chuťový zážitek té nejvyšší kvality. Stačí ochutnat - křupne čokoláda, krém se začne rozpouštět a vy můžete vnímat všechny chuťové akordy čokoládové harmonie. 

Buďte si jistí, že belgičtí cukráři vložili do Hearts všechen svůj um i dlouholeté zkušenosti a výsledek je fantastický. A to, zda radost z Heart od The Belgian věnujete svým láskám, přátelům nebo rodině, potom záleží už jen na vás..

Více o produktu najdete v katalogu on-line

časopis KRÁSNÁ A ZDRAVÁ 09/2017

CO JE TO PALMOVÝ TUK
Lisováním tropické palmy olejné se získává jeden nejrozšířenější jedlý rostlinný olej - palmový. Původně se palmy pěstovaly v západní Africe, vzhledem ke světové spotřebě a efektivitě pěstování se v současnosti palmy olejné pěstují v celém tropickém pásmu od rovníku do 10° zeměpisné šířky.
Palmový tuk je v současné době jedním z nejpoužívanějších rostlinných produktů - nejvíce se využívá v potravinářství, své použití si však našel i u výrobců kosmetiky, krmiv pro zvířata a dokonce i při výrobě energie či průmyslových maziv.
Obsahuje nasycené mastné kyseliny (kyselinu olejovou a palmitou), přírodní karoteny, betakaroten, velké množství vitaminu E a jiné důležité látky, má vysokou trvanlivost.


"CO S PALMOVÝM TUKEM?
Co je vlastně důvodem, že palmu najdeme prakticky v každém potravinářském výrobku? Nepochybně cena - palmový tuk je minimálně o 50% levnější, než třeba řepkový olej a můžeme tušit, že každý výrobce v rámci cenového boje sáhne po surovinách, které mu výrobek neprodraží. Druhým důvodem je určitě i dobrá zpracovatelnost palmového tuku - snáší dobře vysoké teploty, nepřepaluje se, má vysoký bod tání, takže jeho použití třeba v polevách je pro výrobce či cukráře vlastně ideální. Dá se určitě říci, že navzdory ceně se rozhodně nejedná o nějakou „náhražku“, kterou by výrobci šidili spotřebitele. Radek Stuchlík, obchodní ředitel čokoládovny Chocoland nám k tomu řekl následující: „pochopitelně sledujeme nové trendy v potravinářství a vidíme, že boj proti palmovým tukům nelze ignorovat. I když s některými argumenty odborně nesouhlasíme, vnímáme, že skupinu spotřebitelů, kteří palmové tuky konzumovat nechtějí, nelze ignorovat. Pochopitelně nejsme jen odborníci, ale i obchodníci, je proto pro nás vlastně povinnost nabídnout i nové receptury - jsme rádi, že jsme dokázali vyvinout například recepturu čokoládových a arašídových pomazánek Crema, které jsou bez palmového tuku.“  ČÍST DÁLE..